Kaikilla Asiakkailla on omat, erityiset tarpeensa. Siksi ponnistelemme aina löytääksemme räätälöidyt ratkaisut juuri heidän tarpeisiinsa ja antaaksemme Asiakkaillemme parasta mahdollista palvelua.

Buildnet Eagle Eye -palvelu

Taloyhtiön viemäreiden sukitus arvioidaan valvojan toimesta tarkastamalla sukitettujen putkien videokuvaukset. Sukituksen laadun arviointi vaati pitkää sukituskokemusta, jotta osataan lukea kuvauksia ja poimia niistä mahdolliset laatupoikkeamat.

Buildnetin sukitusasiantuntijoilla on yli 30 vuoden urakointisukituskokemus eli olemme fyysisesti itse olleet sukittamassa näin monta vuotta. Pystymme poimimaan videokuvauksista kaikki mahdolliset laatupoikkeamat ja erottamaan sukitetuista putkista jopa 1 mm korkeat rypyt ja kaulukset.

Teemme kuvauksista yksityiskohtaisen linjakohtaisen raportin, jossa linjastot jaetaan neljään (4) eri laatuluokkaan ja niille annetaan tämän mukaan toimenpidesuositukset.

Buildnet Eagle Eye -palvelumme on nyt saatavissa kaikille alan toimijoille oletpa sitten taloyhtiön hallitus, isännöitsijä, valvoja tai urakoitsija. Saat meiltä nopeasti kattavan ja puolueettoman lausunnon sukitetuista linjoista ja olet täydellisesti turvassa mahdollisten laatupoikkeamien ja virheiden osalta.

Lisätietoja: toimitusjohtaja Tapio Falck, puh. 045 356 0196

Ryppy korkeudeltaan 14 mm (13.8%) haarayhteen alussa
Ryppy korkeudeltaan 14 mm (13.8%) haarayhteen alussa
Haarayhteessä kaulus korkeudeltaan 4 mm (5.2%)
Haarayhteessä kaulus korkeudeltaan 4 mm (5.2%)
Haarayhteessä kaulus korkeudeltaan 4 mm (5.2%)
Haarayhteessä kaulus korkeudeltaan 4 mm (5.2%)

Hankesuunnittelu

Putkiremontin ylivoimaisesti tärkein vaihe on hankesuunnittelu. Hankesuunnittelun tarkoituksena on kartoittaa taloyhtiön ja sen osakkaiden tarpeisiin parhaiten sopivat putkistojen korjaustavat, korjaustöiden sisältö ja laajuus sekä arvioitu hintataso, alustava aikataulu sekä asumiseen vaikuttavat tekijät.

Putkiremontin hankesuunnitelma voi käsittää käyttövesi- ja viemäriputkistojen saneerauksen lisäksi esimerkiksi sähköteknisiä ja ilmanvaihtoteknisiä töitä sekä märkätilojen uusimisia.

Hankesuunnittelijan tulee siis pystyä käsittelemään kattavasti ja puolueettomasti mm. perinteisen menetelmän ja erilaisten hybridimenetelmien välisiä eroja.

Toteutussuunnittelu

Toteutussuunnitteluvaiheessa tehdään suunnitelmat taloyhtiön valitseman teknisen vaihtoehdon mukaisesti urakan kilpailutusta ja rakennusluvan hakua varten.

Pystyviemärin saneeraus sukituttamalla
Käyttövesiputket sekä sähkö-, data- ja antennikaapelit asennetaan alaslasketun katon sisään piiloon

Projektinjohto

Jos taloyhtiöiden putkiremonteissa tulisi nostaa esille yksi henkilö, jonka ammattitaito ja työpanos ovat korvaamattomat niin lopullisen laadun kuin taloudellisen ja pitkäikäisen ratkaisunkin kannalta, on se ehdottomasti projektinjohtaja.

Projektinjohtaja tulisi valita taloyhtiön hallituksen avuksi jo hankesuunnitteluvaiheessa hankesuunnittelua ohjaamaan eikä, kuten useasti on yhä tapana, vasta valvomaan jo suunnittelutettua ja jo kilpailutettua urakkaa. Tämä siksi, että yksi projektinjohtajan tärkeimpiä tehtäviä on avustaa hallitusta löytämään paras mahdollinen suunnittelija ja urakoitsija hanketta toteuttamaan.

Projektinjohtaja on taloyhtiön hallituksen tärkein yksittäinen asiantuntija
Projektinjohtaja on taloyhtiön hallituksen tärkein yksittäinen asiantuntija

Valvonta

Urakointivaiheessa taloyhtiön valitsema urakoitsija lähtee tekemään saneeraustyötä tehdyillä suunnitelmilla. Valitusta saneerausmenetelmästä riippuen, muodostuu valvojan rooli erinomaisen tärkeäksi. Varsinkin viemäreiden sukitus on yhä ylivoimasti suurimmalle osalle valvojia täysin tuntematon alue ja siksi suuri taloudellinen riski taloyhtiölle. Osaamista varsinkin pienidimensioisten putkien sukittamisesta ja haarayhteiden asentamisesta ei useimmilla valvojilla ole.